Kaastaart

Kaastaart

De kaastaart is een typische kermistaart die vroeger door de huisvrouwen zelf bereid werd en bij gebrek aan een oven naar de lokale bakker gebracht werd. Op die manier gebeurde dit ook in het kleine Ottenburg en werden de kaastaarten ook naar mijn grootvader Louis Verbruggen gebracht.

Het recept van mijn grootvaders kaastaart werd aan mij doorgegeven. Ik heb er mijn eigen persoonlijke touch aan gegeven en het recept nog verder op punt gesteld om zo te komen tot de typische kaastaart van Bakkerij Lanaux. Met veel enthousiasme, fierheid en met mijn grootvader in gedachten, begin ik er graag telkens opnieuw weer aan.

Het doet ons telkens opnieuw watertanden als we de vloeren vol met versgebakken, goudgeel gekleurde en af en toe barstvertonende kaastaarten uit de oven trekken.

De kaastaart is met recht en rede zowat de populairste taart op de toonbank en kan rekenen op een hele schare liefhebbers, ook ver buiten de Ottenburgse grenzen.

Als spreekwoordelijke kers op de taart, mogen wij ons sinds een aantal maanden trotse houder noemen van het offi- ciële ‘Traditioneel Streekproduct’-label voor onze kaastaart. Dit is een officiële erkenning en appreciatie van onze overheerlijke kaastaart!

Een échte aanrader dus! We kijken er naar uit u te mogen verwennen met onze verse kaastaart!

Onze kaastaart in Dagelijkse Kost